Norges Urmakerforbund

350-kr grensen stor konkurranseulempe for norsk varehandel

Urselgerskolen våren 2017
Gjør dine Urselgere dyktigere og tryggere på seg selv! Urselgerskolen er et must å ha med seg om du selger ur og klokker. Urselgerskolen arrangeres i Oslo sentrum 8., 9. og 10. mars 2017. Meld deg raskt på.

Tissot herreur - for synshemmede
Se filmen her, https://www.youtube.com/watch?v=tVeD8qYXjHQ

3 nye urmakere i 2016 - 3 gode svenneprøver

Mer info

Login for bestilling av urkjøpsbevis og servicenotaskjemaer

Innkalling til ordinært LANDSMØTE i NUF
Det innkalles til ordinært Landsmøte i NUF fredag 26. august 2016, Fagerborg Hotell, Lillestrøm.

Lommeurets revansj av Jon Henrik Haraldsen, Tidssonen.no
I en verden hvor teknologien stadig erobrer, er det fortiden som trekker det lengste strået om man ønsker å skille seg ut.
Mer info

Innspill fra urbransjen ifbm immateriell kulturarv og verneverdige fag
Innspillene er sendt Utdanningsdirektoratet og bekreftet mottatt.
Mer info

Kronerulling - videreutvikling av markedsrettet, solid urmakerutdannelse i Norge
Vi har nå muligheten til å få Vg3 i skole i Norge. Men først må Vg2 etableres på Plus-Skolen, Fredrikstad, så er neste step Vg3. Det har i mange år har vært vanskelig å framskaffe lærlingplasser i urbransjen, og nå åpner muligheten seg for mer skole. Vi oppfordrer hele bransjen til å delta med sum slik at søknaden på Vg2 kan sendes innenfor fristen 1.2.2016.

5 nye urmakere - alle besto svenneprøven 2015
Fredag 19. juni gikk Svenneprøvenemnda ut og informerte om at alle 5 som gikk opp til svenneprøven hadde bestått. Stemningen gikk fra spent til stor glede i løpet av ettermiddagen.

Urselgerskolen høsten 2015
Urselgerskolen arrangeres 8. og 9. oktober 2015 i Oslo. Dyktige urmakere og flere fra urbransjen tar oss gjennom 2 dager med teori og praksis "hånd i hånd". Er du urselger anbefaler vi deg Urselgerskolen hvor du lærer teorien og deretter lærer du å bruke verktøyet riktig. I tillegg er det en nyttige sekvenser om forbrukerkjøpsloven og trykktesting. Alle får prøve å trykkteste. Maks 12 deltagere - smart å sikre plass raskt.
Mer info

Svenske talenter til topps i Sveits

Mer info

Vil du bli håndverkstipendiat?
To stipendiatstillinger i håndverk lyses i disse dager ut. Les utlysningsteksten. Søknadsfrist er 7. april 2015.
Mer info

Intervju med leder av urbransjens utdanningskomitè
Gull & Ur har intervjuet Utdanningskomiteèns leder Sigbjørn F. Bergh. Her beskrives en urbransje i endring og hva bransjens ønske og mål er, les hele artikkelen

Svenneprøveutdelingen 2013
14. juni 2013 var det svenneprøveavslutning og fire svenner gikk opp og avla gode svenneprøver. Beste svenneprøve gikk til Cato Lohne, Urmaker Lohne AS, Kleppestø. Fra sensorsiden opplyses at det var høyt nivå på alle årets svenner.

Tekst og bilder fra Baselmessen mars 2012, klikk her
Det er optimisme å spore fra Baselmessen mars 2012. Les og se alle de flotte bildene av ur og smykker.

VERDIVURDERE KLOKKER
Forbrukere som ønsker å verdivurdere eldre og nyere klokker bør sørge for at verdivurdereren er godkjent, dvs har godkjent verdivurdererutdanning. Det er to forskjellige fag å verdivurdere klokker og smykker. Spør om urmakeren er godkjent verdivurderer. Hos Norges Urmakerforbund får du opplyst hvem som har godkjent verdivurdererutdanning og kan verdivurdere klokker. Ring oss på tlf 22 17 18 50.
Mer info

Kunnskapsdepartementets nettsted for utdannings- og yrkesinformasjon
Utdanning.no er en veiledningstjeneste der ungdom finner relevant og riktig informasjon for å kunne ta kvalifiserte valg om utdanning og yrke. Også rådgivere og lærere er blant målgruppene for nettstedet.

UR - UTDANNINGSKOMITEÈN INFORMERER
Det skjer mye positivt på utdanningssiden i urbransjen for tiden. Urmakerskolen på Kongsberg rustes betraktelig opp og blir større og mer moderne. Selve fagutdanningen gis bedre muligheter og faglærerne får flere muligheter både til å oppgradere seg selv og urmakerfaget. Dette skal urbransjen utnytte fullt ut for å utdanne enda bedre urmakere i framtiden. Les mer her

Vinnere av hyggelig overraskelse
I forbindelse med innsendelse av svar på spørreundersøkelse - bransjeanalyse kom det inn en god del besvarelser, tusen takk til dere alle. To stk ble trukket ut som vinnere og de er: Urmaker optiker H. Sønes AS i Brumunddal og Urmaker E.N. Ediassen, Sortland - vi gratulerer.

IMPONERENDE KLASSE PÅ URSELGERSKOLEN
Årets Urselgerskole ble vellykket gjennomført. Forventningsfulle og entusiastiske kursdeltagere fra både urmaker- og gullsmedforretninger lyttet og lærte av foredragsholder Ida Elise Enger. Lærern smilte fra øre til øre og sa etter to lange kursdager: - Er alle kursdeltagere så lærevillige og positive til jobb og fag, ja da vil jeg bli lærer på heltid.

TENK FRAMTID - START MED EN LÆRLING
Rekruttèr din fremtidige medarbeider! En lærling læres opp til å bli en medarbeider tilpasset din virksomhets behov. Etter endt læretid, kan du velge om du vil ansette en medarbeider som kjenner virksomheten godt og som er produktiv fra første dag.

Norges UrmakerforbundTelefon: 22 17 18 50Nettstedskart