Norges Urmakerforbund

IMPONERENDE KLASSE PÅ URSELGERSKOLEN

Årets Urselgerskole ble vellykket gjennomført. Forventningsfulle og entusiastiske kursdeltagere fra både urmaker- og gullsmedforretninger lyttet og lærte av foredragsholder Ida Elise Enger. Lærern smilte fra øre til øre og sa etter to lange kursdager: - Er alle kursdeltagere så lærevillige og positive til jobb og fag, ja da vil jeg bli lærer på heltid.

Urselgerskolen 19.-21. september samlet i år 10 forventningsfulle deltagere spredt fra hele landet. Denne klassen er imponerende sa Ida Enger, noe den siste dagens foredragsholder Kristian Eckholdt, sa seg hjertens enig i.

Ting de ikke har gjort før går som en lek etter noen forsøk. Deltagerne er genuint interesserte i det de skal lære. Her skifter de batterier og glass og kutter lenker og gjør det med riktig verktøy. Riktig verktøy er viktig! Det går greit når vi får vite hvilket verktøy vi skal bruke og hvordan vi skal holde/bruke verktøyet, sa flere kursdeltagere. Når dere kommer hjem etter endt Urselgerskole må dere vise hvor flinke dere er og spre budskapet om hvor viktig det er at alle som selger ur tar Urselgerskolen, sier Ida Enger. Vår bransje må bli best på kunnskap om ur, sier Enger og Eckholdt. Bruk enhver anledning til å lære mest mulig om klokkemerkene dere selger, sier Eckholdt – da har dere et stort fortrinn og selger mer.

Urmaker Kai Bråthe fra Max Johansons underviste i trykktesting og demonstrerte bruken. Kai gjorde en god jobb og trykktesteren var stadig i bruk.

Rådgiver Nils Henrik Heen fra Forbrukerrådet i Oslo tok oss inn i forbrukerkjøpsloven som også er viktig i vår bransje. Flere hadde med seg spørsmål fra sitt daglige virke og en dyktig foredragsholder besvarte alle spørsmål.

Den siste dagen på Urselgerskolen snakket Kristian Eckholdt, urmaker og butikkinnehaver av Bjørklund Brotorvet, over temaet – trygg på selv som urselger. Tenk hvor mange flere ur du kan selge når du er trygg på merkekunnskapen, sier Eckholdt.

Sett dere salgsmål, gjerne daglige eller i hvert fall ukentlige, sier Eckholdt. Alle trenger noe å strekke seg etter. Motiver hverandre og gled dere over hverandres salg og se hva som skjer. Les mer i Gull & Ur nr 8 om hva årets kursdeltagere sier om Urselgerskolen.

Norges UrmakerforbundTelefon: 22 17 18 50Nettstedskart